sklep@ole.pl, +48 61 855 20 85

Toalety v Číně překvapují turisty

08-12-2022

Tradiční čínské toalety se vyznačují svým vzhledem a způsobem používání v klečící pozici. Nicméně nejde o jedinou zemi, která využívá toalety ve stoje, podobná řešení lze vidět také v Turecku nebo v Itálii.

Nebudeme-li se nacházet na místě, kde používáme koupelnu, očekáváme soukromí, které nám poskytuje svobodu při provádění různých činností, včetně hygienických. V tradičních čínských toaletách se s tím můžeme setkat s problémem.

Toalety v Číně

Čínská společnost tvoří 18,7% celkového počtu obyvatel na zemi. Nejlidnatější země světa využívá především veřejných toalet.

Toalety v Číně šokují, co bychom měli vědět před cestou?

Tradiční čínská toaleta se vyznačuje vzhledem a způsobem používání v klečící pozici. Nicméně není to jediná země, která využívá sedací toalety, podobná řešení lze vidět také v Turecku nebo v Itálii.

Odkud tedy strach z čínských toalet?

Toalety v Číně označované jako "klečící toalety" mají pouze otvor s odpadem. Často se vyskytující řešení v místech veřejného využití jsou také označována jako jámy, protože nemají WC mísy.

Chybějící dveře v toaletě

Překvapivou informací je absence dveří v koupelně, jedinou náhražkou soukromí jsou nízké přepážky oddělující jednotlivá místa pro vykonávání potřeb.

Zobrazit také: Jsou na posilovně více bakterií než na veřejné toaletě?

Jsou v Číně k dispozici normální toalety?

Turisté jsou zvyklí na západní toalety, které se používají sedáním na WC míse. Čínské přízemní toalety mohou vyvolat hrůzu u lidí, kteří je vidí poprvé.

Normální toalety jsou k dispozici v velkých čínských městech, bez problémů můžeme využít západní toalety v lepších hotelech a turistických atrakcích.

Může se používat toaletní papír?

Z důvodu starých instalací je většina měst v této zemi zakázána splachování toaletního papíru. Vedle toalet jsou umístěny odpadkové koše, do kterých se vyhazuje použitý toaletní papír. Pokus o spláchnutí může skončit ucpaným potrubím.

Zkontrolujte také: Proč se cizinci ztrácejí v polských toaletách?

Proč jsou instalovány přízemní toalety?

Kuchyňská řešení mají prozdravotní výhody, pomáhají odstraňovat toxiny z těla a usnadňují vyprazdňování. Navíc jsou v některých zemích považovány za hygieničtější než západní toalety. Při používání toalety zabudované do podlahy nemáme přímý kontakt s WC mísou.

Autor: Katarzyna Szumska

Zobacz tureckie misy ustępowe montowane w łazienkach w celach zdrowotnych.

Polecane artykuły

Za potrzebą przez świat - Tybet

Za potrzebą przez świat - Tybet

17-04-2023
Japońskie toalety stają się jeszcze bardziej nowoczesne

Japońskie toalety stają się jeszcze bardziej nowoczesne

22-02-2021
Samoczyszczące singapurskie toalety przyszłości

Samoczyszczące singapurskie toalety przyszłości

02-08-2019
Wielka toaletowa rewolucja w Indiach

Wielka toaletowa rewolucja w Indiach

08-05-2019
Gdzie w Korei Południowej wyrzuca się papier toaletowy?

Gdzie w Korei Południowej wyrzuca się papier toaletowy?

25-03-2019