sklep@ole.pl, +48 61 855 20 85

Jak jednoduše vyčistit dávkovače na mýdlo - nejlepší způsoby!

21-04-2023

V tomto příspěvku se dozvíte, jak snadno a účinně vyčistit dávkovače na mýdlo. Představíme nejlepší způsoby, jak odstranit zbytky mýdla a vodního kamene, a také poradíme, jak udržet dávkovač čistý po dlouhou dobu. Díky našim tipům budete moci pečovat o hygienu a čistotu ve vaší koupelně, kuchyni nebo pracovním prostoru.

Dispenséry na mýdlo jsou velmi užitečným nástrojem, který nám pomáhá udržovat hygienu a čistotu v koupelně. Nicméně, stejně jako každé jiné zařízení, dispenséry na mýdlo vyžadují pravidelné čištění, aby fungovaly efektivně a zajistily nám bezpečné používání. V tomto článku vám představíme nejlepší způsoby čištění dispensérů na mýdlo.

Teplá voda a mýdlo

Nejjednodušším a účinným způsobem čištění dispenséru na mýdlo je použití teplé vody a mýdla. Stačí sundat nádrž z dispenséru, zalít ji teplou vodou a přidat trochu tekutého čisticího prostředku na nádobí. Poté je třeba dispensér vyčistit zubní kartáčkem nebo měkkým hadříkem, aby se odstranily zbytky mýdla a nečistoty.

Ocet

Ocet je skvělým čisticím prostředkem, který může pomoci odstranit zbytky mýdla a vodní kámen z dispensérů na mýdlo. Stačí smíchat ocet a vodu v poměru 1:1 a poté nalít roztok do dispenséru. Nechte působit několik hodin a poté vyčistěte zubní kartáčkem nebo měkkým hadříkem.

 

Dispenser na tekuté mýdlo Faneco DUO 0,5 litru lesklá ocel

Soda pro čištění

Soda pro čištění je dalším skvělým čisticím prostředkem, který může pomoci odstranit zbytky mýdla a vodní kámen z dozovačů na mýdlo. Stačí smíchat 2-3 lžíce sody pro čištění s teplou vodou a poté nalít roztok do dozovače. Nechte působit několik hodin a poté vyčistěte kartáčkem na zuby nebo měkkým hadříkem.

Mycí prostředek na nádobí

Mycí prostředek na nádobí je dalším účinným prostředkem, který může pomoci odstranit zbytky mýdla a nečistoty z dozovačů na mýdlo. Stačí nalít dozovač mycím prostředkem na nádobí a nechat působit několik hodin. Poté vyčistěte kartáčkem na zuby nebo měkkým hadříkem.

Automatický dozovač pěny MED Faneco 1 litr z ABS plastu černý

Speciální čisticí prostředky

Pokud chcete být jisti, že dávkovač mýdla bude důkladně vyčištěn, můžete použít speciální čisticí prostředek, který byl vytvořen pro tento účel. Tyto prostředky jsou k dispozici v obchodech s domácími potřebami nebo v koupelnách. Stačí se řídit pokyny na obalu a dávkovač důkladně vyčistit.

Pravidelná výměna mýdla

Aby se zabránilo nadměrnému znečištění dávkovače, doporučuje se pravidelně vyměňovat mýdlo. Staré mýdlo se může hromadit na dně dávkovače a vytvářet usazeniny, které je obtížné odstranit. Výměna mýdla každé pár týdnů pomůže udržet dávkovač čistý.

 

Antibakteriální mýdlo v kapalné formě PURO 5 litrů

Čištění vnějšího povrchu

Nezapomínejte také na vnější povrch dávkovače, který může také shromažďovat nečistoty a usazeniny. Stačí otřít povrch vlhkým hadříkem s přídavkem prostředku na mytí nádobí nebo jiného čisticího prostředku.

Shrnutí

Čištění dávkovačů na mýdlo je důležitým aspektem udržování hygieny v našich domovech a pracovištích. Výše uvedené metody jsou účinné a snadno proveditelné, a pravidelné čištění nám umožní udržet naše dávkovače v dobrém stavu po dlouhou dobu. Nezapomínejme, že čisté dávkovače jsou základem hygieny a péče o naše zdraví.

 

Loketní dávkovač pro dezinfekci a mýdlo v kapalné formě Faneco MED 1 litr hliník

Marcel Apola

Sprawdź naszą ofertę dozowników!

Polecane artykuły

Rodzaje dozowników do mydła i płynów dezynfekcyjnych

Rodzaje dozowników do mydła i płynów dezynfekcyjnych

23-11-2016
Jakie trendy dotyczące dozowników do mydła można zauważyć w branży hotelarskiej i restauracyjnej?

Jakie trendy dotyczące dozowników do mydła można zauważyć w branży hotelarskiej i restauracyjnej?

19-04-2023
Dozowniki do mydła w płynie i do płynu dezynfekcyjnego - filmy wideo

Dozowniki do mydła w płynie i do płynu dezynfekcyjnego - filmy wideo

28-02-2017
Dozowniki do mydła – który z nich warto wybrać?

Dozowniki do mydła – który z nich warto wybrać?

13-05-2021
Zainwestuj w sprawdzony dozownik do dezynfekcji i zadbaj o bezpieczeństwo

Zainwestuj w sprawdzony dozownik do dezynfekcji i zadbaj o bezpieczeństwo

12-05-2021
Jaki dozownik wybrać? Krótki poradnik kupującego

Jaki dozownik wybrać? Krótki poradnik kupującego

04-02-2021