sklep@ole.pl, +48 61 855 20 85

Bezdotyková baterie - co to je a stojí za to ji namontovat?

11-01-2022

Bezdotykové baterie zajišťují vysoký standard dokončení interiéru a zaručují bezpečnost při jejich používání. Koupelna je místem, kde se množí bakterie, proto je důležité dbát na co nejvyšší úroveň hygieny.

Co je bezdotyková baterie?

Mnoho lidí zvyklých na tradiční baterie s rukojetěmi se ptá, co jsou bezdotykové baterie a jak fungují. Zařízení, jak název napovídá, nevyžadují dotyk a jsou mnohem hygieničtější. Chybějící páčky a rukojeti mohou být překvapivé, ale jejich instalace by byla zcela zbytečná.

 

Bezdotyková baterie

 

Zařízení detekují pohyb pomocí senzoru, který je umístěn uvnitř baterie. Přiložením rukou pod výtok se spustí proud vody, který umožňuje mytí rukou pod tekoucí vodou. Nastavením přesných parametrů délky průtoku vody a jejího objemu máme kontrolu nad množstvím jejího využití.

Zobrazit více tipů: Jak šetřit vodu, nejlepší domácí tipy

Bezdotyková baterie na umyvadlo - napájení

Použitím fungujícího bateriového senzoru není třeba si pamatovat zavírání vodního proudu při provádění základních hygienických činností. Přívod vody je vypnut po určité době. Baterie umyvadla, která patří do koupelnové armatury, se skvěle osvědčuje v koupelnách veřejného užívání, stejně jako v obytném prostoru.

Bezdotyková zařízení mají napájecí modul, který je umístěn pod baterií v podomítkové konstrukci. Napájené energií umožňují automatické zapnutí vody při umístění ruky v dosahu senzoru. Bezdotykové baterie jsou napájeny:

 

Stejnosměrný proud ze zdroje

Bezdotyková baterie - napájená stejnosměrným proudem ze zdroje

Automatická baterie umyvadla Faneco

Napájený stejnosměrným zdrojem, je to nejlepší řešení pro veřejné toalety. Odolné proti vandalům zařízení se vypne po 3 sekundách od vyjmutí rukou z pole působení senzoru. Baterie má stálý průtok vody 4l/min, připojení k stejnosměrnému proudu umožňuje její intenzivní používání.

Napájený baterií

Bezdotyková umyvadlová baterie - na baterii

Bezdotykový kohout na baterie

Armatura vybavená blokádou výstupu vody po 3 sekundách od vyjmutí rukou z pod kohoutu. Napájená 4 bateriemi AA má ukazatel, který informuje o stavu vybité baterie. Baterie s funkcí regulace průtoku vody: 5l/min, 6l/min nebo 8l/min.

Viz také: Profesionální čisticí prostředky, které nesmí chybět ve veřejných budovách

Bezdotyková baterie - stojí za to?

Hledáte-li odpověď na otázku, zda stojí za to investovat do bezdotykových řešení, musíte se seznámit s jejími výjimečnými výhodami:

- časová baterie reguluje délku dodávání vody, omezující její spotřebu až o 50%,
- pomáhá ušetřit vodu omezováním jejího průtoku,
- je zařízením, které poskytuje pohodlí a hygienu při používání,
- snadnější na udržování čistoty,
- snižuje spotřebu vody a podporuje ochranu životního prostředí.

Autor: Katarzyna Szumska